2009. február 8., vasárnap

Kekszes-almás




Hozzávalók:40dkg szögletes háztartási keksz,én kör alakú kekszből csináltam ,1kg alma,40 dkg cukor,4 csomag vaníliás pudingpor,1/2 dl rum, 15 dkg torta bevonó ízlés szerint fa héj szegfű szeg.Elkészítés:Egy 20x30 cm-es tepsi alját sűrűn kirakjuk háztartási keksszel.Az almát meghámozzuk,lereszeljük,és 7 dl vízzel meg a cukorral ,fa héjjal őrölt szegfűszeggel megpároljuk.A vaníliás pudingport 4 dl vízzel felfőzzük az almához adjuk, és az egészet összeforraljuk. még melegen a kekszre simítjuk,majd az alma tölteléket is berakjuk egy sor keksszel.Bekenjük a rummal végül bevonjuk a olvasztott csoki mázzal.A süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük hogy a krém jól megdermedjen Másnap kockára szeletelve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: