2009. február 10., kedd

Lekváros Derelye házilag (Barát füle)


Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg liszt
2 tojás
20 dkg szilva lekvár
4 evő kanál olaj
10 dkg zsemle morzsa
Elkészítés: A lisztet gyúródeszkára öntjük, közepébe mélyedést formálunk, beleütjük a tojásokat, és 1-2 dl langyos vizet öntünk hozzá. Összedolgozzuk, addig gyúrjuk, amíg a tészta ruganyos lesz és nem ragad a kezünkhöz. Sodrófával nagyon vékonyra kinyújtjuk, a levél felét megrakjuk egymástól egyenlő távolságra szilva lekvárral, a másik üres felét ráhajtjuk. A halmok között ujjunkkal lenyomjuk a tésztát, derelye vágóval feldaraboljuk. A derelyéket forró, sós vízben kifőzzük, az olajban megpirított zsemle morzsában megforgatjuk. Azonnal tálaljuk.

1 megjegyzés:

Gabriella írta...

Nem hittem volna, hogy valaki a derelyét még rajtam kívül barátfülének hívja. :-))))
üdv,
Gabriella