2009. február 12., csütörtök

Tejszínes hagyma krémleves cipóban

Hozzávalók:
5-6 fej közepes vöröshagyma, 1-2 fej fokhagyma,1 leves kocka, 2 db krumpli,2dl tejszín,1 kanál liszt,bazsalikom,bors,reszelt füstölt sajt,petrezselyem,
pirítós kenyér,vagy cipó.
Elkészítése: A hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk, és burgonyát felkockázunk és a leves kockát rádobjuk .Kevés Olajon, víz hozzáadásával puhára pároljuk. Ha kész, össze turmixoljuk, majd visszatöltjük a lábasba. Rászórjuk a lisztet, elkeverjük majd felöntjük a tejszínnel,ízesítjük a fűszerekkel, és egyet forralunk rajta. Megpirítjuk a kenyeret, rátesszük a forró levesre és megszórjuk reszelt sajttal.

1 megjegyzés:

Gabriella írta...

Szia Henriett,
nézz be hozzám egy körkérdésre: http://gabriellakonyhaja.blogspot.com/2009/02/katatol-kaptam-meghivast-az-ujabb.html