2009. február 3., kedd

Rizskók (rizsfelfújt)


Hozzávalók:
1 liter tej, 1/2 kg rizs, 10 egész tojás, 20 evő kanál kristály cukor, vanília, reszelt citrom héj, csipet só,1 ráma, fél csomag sütőpor.
Elkészítés:
A megmosott rizst beleöntjük a tejbe, a csipet sóval,rámával tejberizst főzünk. Nem szabad túlfőzni, hogy a rizs szemek ne törjenek össze.
Hűlni hagyjuk, közben lazán meg-megkavarjuk.
10 tojás sárgáját kikavarjuk a cukorral, a vaníliás cukorral, citrom héjjal és sütőporral óvatosan hozzákeverjük a langyos tejberizshez.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük és szintén hozzákeverjük.Tepsibe öntjük és 200° -C sütőben 35-40 perc alatt sütjük .Csoki öntettel és szörppel egyformán finom

Nincsenek megjegyzések: