2009. március 11., szerda

Rakott zöldbab


Hozzávalók: 30 dkg darált sertés hús ,1kg zöldbab,1 pohár tejföl,2 db tojás, 1 db vöröshagyma (kicsi ),1 gerezd fokhagyma, 2 tk só, 2 mk őrölt bors, olaj, 2bögre rizs,zsemle morzsa.10dkg reszelt sajt.5 dkg kockára vágott bacon.
Elkészítés:
A zöldbabot sós vízben félpuhára főzzük. Ilyenkor télen én általam eltett fagyasztott zöldbabot szoktam használni. A hagymát felaprózzuk, olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darálthús, ízesítjük a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával, és megpirítjuk.A rizst megfőzöm. Egy tűzálló tálat pici olajjal kikenünk, a zsemle morzsából szórunk az aljára egy keveset. A 1 bögre rizst zöldbab felét belesimítjuk, ráterítjük a darált húst, beborítjuk 1 bögre rizzsel a zöldbab másik felével. A tejfölt elkeverjük a tojásokkal, ízesítjük pici sóval és ráöntjük a rakottakra. Rászórunk kis sajtot. Én most még szórtam rá füstölt bacont .Előmelegített sütőben szépen megsütjük.

2 megjegyzés:

gizi írta...

Nagyon finomakat készítettél megint!!!

Borostyán Henriett írta...

Köszönöm Szépen