2009. március 15., vasárnap

Rákóczi túrós


Linzertésztát kell készíteni : 30 dkg liszt ,20 dkg margarin,1 zacskó sütőpor,
10 dkg porcukor,1 zacskó vaníliás cukor,1 db tojássárgája, reszelt citromhéj
Ezt a linzertésztát 1 – 1.5 cm vastagságúra kinyújtani és megsütni.
Túró töltelék :
0.5 kg túrót, 2-3 evő kanál búzadarával, 1 tojással, 5 dkg cukorral
1 vaniliáscukorral, citrom héjjal és mazsolával elkészítjük.
A közben kisült tésztát ,ha kihűlt vékonyan megkenjük barack lekvárral. És rákenjük a túró tölteléket is. Tojáshab : 5 tojásfehérje , 30 dkg cukor
20 dkg cukrot kevés vízzel jó sűrűre felfőzni, úgy hogy a cukor gyöngyözzön.
A maradék 10 dkg cukrot a tojásfehérjékkel habbá verni és forrón hozzáadni a cukros vizet is. Ezzel együtt kemény habbá kell verni.
A tojáshabot egyenletesen kenő késsel simára elkenni a túrón és utána a sütőben szárítani 80 – 100 fokon. Csak szárítani, sütni már nem kell!

Nincsenek megjegyzések: