2009. március 23., hétfő

Töltött Káposzta


Hozzávalók:50 dkg savanyú káposzta
40 dkg darált sertéshús, 6 dkg rizs ,12 dkg reszelt vöröshagyma, ek 4 dkg zsír,
4 dkg liszt, egy gerezd fokhagyma ,egy kávéskanálnyi paprika, 1 dl tejföl ,só, őrölt bors,2 egész tojás.A darált húst összekeverjük a tojással, rizzsel, 8 deka reszelt pirított vöröshagymával, sóval és fűszerrel. Az így nyert masszát a gombócokat formázva. Tehát egy sor káposztát rakunk, amelyet előzőleg vízzel leöblítettük, majd egy sor gombocót, erre jön a vágott savanyú káposzta.
Feltöltjük annyi vízzel, hogy a tölteléket elfödje, ízlés szerint megsózzuk, és kis tűzön 2-3 óráig főzzük. Tálaláskor egy kis tejfölel öntünk a tetejére. Finom fehérel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: