2009. július 17., péntek

Töltött-Paprika


Hozzávalók:4 db szép nagy paprika,60 dkg darált hús,12 dkg rizs,6 dkg vöröshagyma,2 tojás
só, bors.
A paradicsom mártáshoz:3 kanál liszt,1 fej vöröshagyma,12 dl paradicsomé,10 dkg cukor, só
Mártás:Világos rántást készítünk (liszt olajban barnára pirítva), amit feleresztünk a paradicsom lével.Megízesítjük sóval és cukorral, majd beletesszük a nagy fej hagymát. Hagyjuk felforrni, majd leszűrjük.

Húsgombócok:A csutkájánál elvágott paprikákat megtisztítjuk a magoktól és az erektől, és a következő töltelékkel töltjük meg:
olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd elkeverjük benne a darált húst. Sóval, borssal fűszerezzük.Közben forró vízben félig lefőzzük rizst, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsurgatjuk, és a hússal összekeverjük.

Hozzáadjuk a nyers tojásokat, megízesítjük a keveréket, majd megtöltjük vele az üres paprikákat.
A megtöltött paprikákat belerakjuk a forrásban levő paradicsom mártásba, és lefedve, lassú tűzön puhára főzzük benne.

1 megjegyzés:

Gizi írta...

Olyan gusztán tálaltad, hogy rögtön éhen halok ha nem kapok belőle!!!!