2009. július 2., csütörtök

Meggyes lepény


Hozzávalók:20 dkg liszt, 20 dkg vaj/margarin, 4 tojás, 15 dkg cukor, 80 dkg kimagozott meggy és hozzá 10 dkg porcukor.

A vajat habosra keverjük a 15 dkg cukor felével és egyenként hozzákeverjük a tojás sárgákat. A tojás fehérjét felverjük habnak a cukor másik felével, s ha fényes, hozzáadjuk óvatosan a tojás sárgákhoz. Végül lazán elkeverjük a hozzászitált liszttel. Papírral kibélelt tepsibe öntjük. A meggyet kimagozzuk, ráhintünk 10 dkg por cukrot, a levét gyengén kinyomkodjuk és a tésztára szórjuk. Mérsékelt tűznél pirosra sütjük. Amikor elkészült néhány percig szikkadni hagyjuk a tepsiben. Kockákra szeleteljük, cukorral meghintjük. Melegen, vagy hidegen egyformán jó.

Nincsenek megjegyzések: