2009. július 8., szerda

Mákos nudli



Hozzávalók:1 kg burgonya, 30 dkg liszt, 1 tojás, só, margarin, 20 dkg mák, kb.15 dkg cukor, reszelt citrom héj

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, áttörjük, ha kihűlt összedolgozzuk a liszttel, tojással,sóval. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, vékony csíkokat vágunk belőle,amiket felszeletelünk kisebb darabokra, kezünkkel kicsit gömbölyítjük, nudli alakúra formázzuk. Közben vizet odateszünk forralni, ha felforrt beletesszük a nudlikat, addig főzzük, még mind feljön a víz tetejére,leszűrjük. Egy edényben felolvasztunk egy kis darabka margarint,átforgatjuk benne a nudlikat, közben megszórjuk a por cukorral, reszelt citrom héjjal elkevert mákkal.

Nincsenek megjegyzések: