2009. december 10., csütörtök

Carbonara Spagetti


Hozzávalók:

40 dkg spagetti tészta, 25 dkg gép sonka, 4 dl tej, 2 púpozott evő kanál
liszt, 4 dkg margarin, 5 dkg parmezán sajt(jó a füstölt karaván sajt is ), szerecsen dió, só.

Elkészítés:

A tésztát főzd ki. Közben a gép sonkát vágd keskeny csíkokra és készítsd
el a sajt mártást. A felolvasztott margarinnal csinálj világos rántást,
majd a tűzről levéve lassan öntsd fel a forró tejjel, s keverd
simára.Sózd, tegyél bele őrölt szerecsen diót, majd a tűzre visszatéve
lassan főzd, amíg be nem sűrűsödik. Közben add hozzá a reszelt sajtot
és a sonkát is. Amikor kész, a mártást öntsd a forró tésztára és jól
keverd össze. ,Nagyon gyors és finom!

Nincsenek megjegyzések: