2009. december 10., csütörtök

Sült Kacsacomb- Dinsztelt káposztával


Hozzávalók: pecsenye kacsa comb, só, bors, majoránna, szerecsen dió, víz, 2 hagyma, 3 gerezd fokhagyma
Elkészítés: A kacsa combokat megmossuk, besózzuk, borsozzuk, és kb. 1 órát állni hagyjuk. Bedörzsöljük majoránnával, és egy lábasba tesszük. Megszórjuk , szerecsen dióval, mellé teszünk 2 hagymát és 3 gerezd fokhagymát. És kicsit megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amiben meg tudjuk párolni a combokat. Fedő alatt közepes lángon min. 50-60 percig pároljuk a kacsa combokat. Hús tűvel ellenőrizzük, mennyire puhult meg a hús. Ha megpuhult, előmelegített, sütő papírral bélelt tepsibe tesszük, és legalább 30 percig sütjük. A combokat félidőben megfordítjuk, és folyamatosan locsoljuk a pecsenye lével.

Dinsztelt káposzta
A káposztát (vöröset vagy fehéret, mindegy), a lehető legvékonyabbra felszeleteljük, vagy káposzta reszelőn legyaluljuk. A megfelelő méretű lábosban zsír hevítünk (kb. egy evőkanállal), ebben megforgatjuk a káposztát, és megsózva, enyhén megcukrozva és egy kávéskanál őrölt köménnyel megszórva, lefedve, takarék lángon pároljuk. Amikor félig megpuhult, akkor két nagy, meghámozott almát reszelünk bele. Ha szükséges tovább sózhatjuk, és egy kanál cukrot is tehetünk ekkor bele ízlés szerint. A továbbiakban kevergetve, fedő alatt tovább pároljuk. Amikor 95 %-ban megpuhult, ízlés szerint ecettel savanyítandó. Az almától különleges telt íze lesz (de aki nem szereti, el is hagyható belőle).Krumplit tálalunk még mellé.Isteni finom!!!

1 megjegyzés:

Vicuska írta...

Fenséges lakoma!