2009. június 3., szerda

Méteres Kalács



Hozzávalók a tésztához:
4 tojás,26 dkg cukor,10 dkg langyos víz,10 dkg olaj,26 dkg liszt,1 csomag sütőpor
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral,majd felváltva hozzákeverjük a langyos vizet és az olajat,ezután keverjük hozzá a sütőporos lisztet. A tojások fehérjét habbá verjük majd szépen hozzákeverjük a tésztához. 2 részre osztjuk a tésztát,az egyik részhez adunk hozzá 2 evőkanál kakaót,és elkeverjük. Zsírozott-lisztezett őzgerincformákba öntjük a tésztát és sütjük.
Hozzávalók a krémhez:
15 dkg cukor,4 evőkanál rum vagy aroma, 25 dkg margarin,1 csomag puding( ki milyen krémet szeret,attól függ,én vaniliapudingport használtam,de lehet puncsot,kakaóst,eprest stb,3 dl tej
Megfőzzük a pudingot és hűlni hagyjuk,közben kikevertetjük a margarint a cukorral és a rummal. A kihűlt pudingot hozzáadjuk a krémhez és csomó mentesre elkeverjük tettem bele egy kis össze kockázott epret.Csoki mázzal vonom be.
Felvágjuk a sütiket szeletekre,majd összeragasztjuk őket a krémmel,a sorrend: 1 fehér - krém- 1 kakaós és így folytatjuk.... :-) Ferdén szeleteljük fel.

Nincsenek megjegyzések: