2009. június 3., szerda

Hólabda



Hozzávalók
Tészta: 8 tojás, 40 dkg porcukor, 2 ek kakaó, 1 cs sütőpor ,25 dkg liszt. Krém: 0,5 l tej ,5 ek liszt, 2 cs vaniliás cukor ,25 dkg margarin ,25 dkg porcukor .
Tészta: 8 tojás sárgáját kikeverünk, 40 dkg cukorral ,és 8 kanál forró vízzel. Hozzá adunk 2 ek kakaót, 1 cs sütőport és 8 tojás kemény habját, 25 dkg lisztet. Zsírozott tepsiben sütjük. Ha kihűlt, a tésztát ketté vágjuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A közepét, oldalát és a tetejét krémmel bevonjuk, kókuszreszelékbe forgatjuk. Krém: 0,5 l tejet ,5 ek liszttel simára keverjük és sűrű pépet főzünk. Hagyjuk kihűlni, közben 2 cs vaniliás cukrot belekeverünk. 25dkg margarint 25 dkg porcukorral simára keverünk és a kihűlt péphez adjuk.

Nincsenek megjegyzések: