2009. április 27., hétfő

Raffaelló tekercs


Hozzávalók a tésztához:
6 db tojás
1 csipet só
10 dkg porcukor
4 dkg kakaópor
1 mokkáskanál szódabikarbóna,vagy sütőpor
A krémhez:
0,7 dl víz
15 dkg kristálycukor
7 dkg margarin
12 dkg tejpor
12 dkg kókuszreszelék
3 dl tej
1 csomag vaníliaízű pudingpor
30 db meggy
Máz: 5 dkg étcsokoládé + 2,5 dkg margarin
Elkészítése:
A 6 tojás sárgáját a 10 dkg porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a 4 dkg kakaóport és a szódabikarbónát. Végül óvatosan belekeverjük a 6 db tojásfehérjéből készült kemény habot, amit 1 csipet sóval verünk fel.
Egy tégla lap alakú tepsi aljába sütő papírt teszünk, az oldalát körben margarinnal lekenjük. A kevert masszát ráöntjük a sütő papírra, és kisimítjuk, hogy téglalap alakú legyen. Előmelegített sütőben 180 fokon 8-9 percig sütjük. Tűpróba!
Ha megsült kivesszük, és a papírral együtt hagyjuk kihűlni a tésztát.
Közben elkészítjük a krémet:
A vizet, kristálycukrot és a margarint felforraljuk, 1-2 percig főzzük, majd lekapcsoljuk a gázt. Belekeverjük a tejport és a kókuszreszeléket, és hagyjuk kihűlni. Ezután a 3 dl tejben az 1 csomag vanília pudingport elkeverjük, teszünk bele 1 evőkanál étkezési keményítőpot és jó sűrűre főzzük, és ezt is hagyjuk kihűlni. Mikor már mindegyik kellő hideg, akkor mixerrel jól összekeverjük.
A tésztát megfordítjuk, és óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt. Rákenjük a kókuszos masszát, és egyenletesen elosztjuk rajta a fél meggy szemeket. Ezután feltekerjük, mint a kalácsot.
Megcsináljuk a mázat:
Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét és a margarint, kicsit hagyjuk kipárologni a vizet, majd a tekercsre kenjük ecsettel. Ezután a hűtőbe tesszük néhány órára. Utána szeletelhető.

1 megjegyzés:

.. írta...

Nekem mikor küldesz belőle???