2009. április 1., szerda

Brokkoli-Krémleves-Cipóban


Hozzávalók:1/2kg brokkoli ,1 db krumpli, 1 db leves kocka .1 csipet szerecsen dió.2dl tejszín.Elkészítés:Nagyon egyszerű és gyors, csak leírni hosszú. Így lehet, hogy az is megeszi a brokkolit, aki különben nem kedveli. Egy 2 literes fazékba vizet teszek - kb egy harmadig legyen. A krumplit feldarabolom és egy leves kockával együtt megy a fazékba - felforralom és 5-10 percig főzöm. Közben megtisztítom és apróra darabolom a brokkolit. (A rózsákat és a leveleket levágom, a száráról lehúzom a külső szálkás részt és felaprítom.) Mikor a krumpli már majdnem megfőtt, belerakom a brokkolit a fazékba. A víz éppen csak lepje el, ha nem lepi el, utánatöltök kevés forró vizet. Rászórok egy csipet őrölt szerecsendiót, lefedem, felforralom, és fedő alatt lassú tűzön főzöm 5-10 percig. Utána bot mixerrel szétturmixolom. Vissza teszem a gázra és a tejszínt beleöntöm közben meg kevergetem folyamatosan,lehet reszelt sajttal tálalni Nagyon fonom tele vitaminnal.

Nincsenek megjegyzések: