2009. április 9., csütörtök

Szórt túrós-meggyes


Hozzávalók:10dkg ráma sütő margarin,25 dkg kristálycukor,2csomag vaníliás cukor,fél csomag sütőpor,50dkg tehéntúró,2dl tej,2tojás,40-45 dkg kimagozott meggy.
Elkészítés:egy közepes tepsit margarinnal jó vastagon kikenünk de a szokottnál erősebben,azaz a margarin háromnegyedével.A lisztet a kétféle cukorral és a sütőporral összekeverem margarinra szórom,a túrót átt törjük szitán és az előzőekre szórjuk,a tejet a tojással jól összekeverem és a túróra öntöm végül a meggyet rászórom és a maradék vajat is rá morzsolom.Előmelegített sütőbe 180° C-on 40 perc alatt készre sütöm.Tálaláskor por cukrozom.

Nincsenek megjegyzések: