2009. április 9., csütörtök

Hangyaboly Torta



Hozzávalók kakaós piskótához:7 tojás, 7 evőkanál kristálycukor,5 evőkanál liszt,2 evőkanál kakaó,A tepsi kikenéséhez: Ráma margarin,2 evőkanál liszt,a Gesztenye krémhez:10 dkg mazsola,0,5 dl rum.75 dkg gesztenye massza.Elkészítés:A piskóta elkészítése:A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből - fokozatosan hozzáadva a 7 kanál cukrot - kemény habot verünk. Ezután, tovább verve a habot, egyenként beledolgozzuk a tojás sárgákat is. A lisztet összeszitáljuk a kakaó porral, aztán a kakaós lisztet laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba.A tésztát egy sütő papírral bélelt torta formába simítjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. tű próbáig sütjük.A megsült piskótát kihűtjük, majd három lapba vágjuk.Az alsó lap lesz a torta alapja (a legszebb lapot válasszuk ki). Ezt félretesszük.A másik két lapot külön-külön egy-egy tálba morzsoljuk (ne túl apróra!). Ezután az összetört gesztenyét egy magas falú tálba öntjük, rászórjuk a porcukrot, hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű vajat, és turmixal sima krémet keverünk.Az egyik adag morzsolt piskótába beleöntjük a mazsolát a rummal együtt. Kissé átkeverjük. A rumos, mazsolás piskótát óvatosan a gesztenye krémbe vegyítjük.Az előkészített kerek tálat folpackkal kibéleljük, és belenyomkodjuk a gesztenyés-piskótás masszát. Amikor az egész benne van, rátesszük az egészben maradt piskóta lapot, és óvatosan rányomkodjuk. Ezután a torta tálat (amin majd tálalni fogjuk a tortánkat) a teli tál aljára szorítjuk, és egy gyors mozdulattal ráfordítjuk a tortát. (Most úgy kell kinéznie a sütinek, hogy alul a torta tál, azon egy piskóta lap, a piskóta lapon a gesztenyés töltelékből egy félgömb folpackkal beborítva.)Húzzuk le a folpackot a süteményről.A megmaradt morzsolt piskótát nyomkodjuk rá a gesztenye krémre úgy, hogy mindenütt befedje.

2 megjegyzés:

Gabriella írta...

nagyon jól néz ki!!! Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok.

Borostyán Henriett írta...

Köszönöm szépen.Kellemes húsvéti ünnepeket nektek is .puszi