2009. január 7., szerda

Vörösboros Marhalábszár Pörkölt

Hozzávalók :
70 dkg marha lábszár 3 közepes fej vöröshagyma (kb. 25 dkg)10 dkg zsír 3 teáskanál őrölt paprika1 1/2 teáskanál só 1 teáskanál csípős piros arany 1 teáskanál csemege piros arany 1 db zöldpaprika 1 db kisméretű paradicsom ,1pohár (2dl bor),2 fej fokhagyma húst az esetleges faggyútól megtisztítjuk, felkockázzunk.A hagymát felaprítjuk, a zsíron megdinszteljük.Beletesszük a húst és fehéredésig, legalább 15 percig dinszteljük.Rászórjuk az őrölt paprikát,vörösbort, a sót és annyi vízzel engedjük fel, hogy éppen csak ellepje,Hozzáadjuk a piros aranyat, a zöldpaprikát és a paradicsomot,fokhagymát Kb. 2 óra alatt puhára főzzük, ha szükséges a vizet apránként pótoljuk. (Vigyázzunk, nehogy felhígítsuk a pörköltet.)

1 megjegyzés:

Zsolt írta...

Üdv!
Én csak félénken érdeklődnék a vörösbort előtte/utána/közben igyuk meg,vagy a főzés valamely stádiumában adjuk a lábszárhoz?
Ha már vörösboros...