2009. január 28., szerda

Koszorú Kalács




Kelesztő tálba öntünk 250ml langyos tejet, 75g olvasztott vajat,beleszórunk 3 evő kanál cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot,1 csipet sót, 1 tojást,keverünk bele majd rámorzsolunk 25g élesztőt és rászitálunk 1/2 kg lisztet.Bedagasztjuk kelesztjük kelés után deszkára öntöm kinyújtom meg kenem olvasztott vajjal rászórom a cukros-kakaót és feltekerem koszorút formálok belőle és bevagdalom és fordítom a kis részeket még kelesztem 20 percig utána meg kenem tojás sárgás vajjal és sütőbe teszem 220° sütőbe 35 percet sütöm ki veszem a sűtőböl és belocsolom bőséges vaníliás cukros tejjel és még 10 percre vissza teszem sülni nagyon fini. és a kép még párás olyan friss.

Nincsenek megjegyzések: