2009. október 9., péntek

Gundel Palacsinta


A tésztához: 200 g liszt,300-400 ml tej,2 db tojás,1 teáskanál olaj,csipet só,csipet cukor.
A sütéshez:kevés olaj.

Először egy tálban a lisztet a tejjel simára keverjük - a tejet folyamatosan, keverés közben hozzáadva -, majd további folyamatos keverés mellett, a többi összetevőt is hozzáadjuk. Ha teljesen sima a keverék, jöhet a következő lépés.Felhevítjük a serpenyőt - ha szükséges, pár csepp olajjal -Ha felmelegedett, annyit öntünk bele a masszából, hogy azt elterítve vékony palacsintákat kapjunk.Ha az egyik oldala megsült, átfordítjuk, és pillanatok alatt készre is sül a palacsinta.
Diós Töltelék:30 dkg darált dió,10 dkg cukor,1,5 dl tej,citrom héj,rum.
Csoki mártás:csokoládé,tejszín,rum.

Töltelék: A cukorral felforraljuk a tejet, majd a diót, citrom héjat, rumot belekeverjük. Csoki mártás: A csokit a cukorban megolvasztjuk, majd belekeverjük a többi alapanyagot.


2 megjegyzés:

Gizi írta...

Imádom a Gundel palacsintát!!!! Olyan jól néz ki, nagyon guszta!!!

Borostyán Henriett írta...

Köszönöm Szépen Gizike nem sok időm van mostanában mert egy szív műtét előtt állok és arra koncentrálok.De azért nézlek benneteket és szeretem a Blog társaim jobbnál-jobb receptjeit.Puszi Heni.