2009. május 21., csütörtök

Csirkemájas Rizs


Hozzávalók:1/2 kg csirkemáj, olaj, só, pirospaprika, 1 vöröshagyma, 30-40 dkg rizs (ízlés szerint), 20dkg bacon kockára vágva.
Elkészítés:
Csirkemájból "pörköltet" csinálok: kis olajon megpirítom az apróra vágott vöröshagymát, és a bacont. Ezt követően hozzákeverem a kis kockákra vágott, előzőleg megmosott májat és egy evőkanál pirospaprikát. Sót nem szabad még hozzátenni, mert akkor a máj megkeményedik. fűszerezhetjük szerecsendióval majorannaval borssal.
A máj nagyon hamar puha lesz. Ha elkészült, akkor sózzuk ízlés szerint. Ha készen van, összekeverjük egymással a rizst, a májból készült pörkölttel.

Nincsenek megjegyzések: