2008. december 2., kedd

Császármorzsa !!


Hozzávalók: 4 főre
100 g búzadara ,7 g finomliszt ,250 ml tej, 3 db tojássárgája ,3 db tojásfehérje ,100 g kristály cukor ,1 citrom reszelt héja
A sütéshez:50 g vaj
A díszítéshez:Porcukor vagy barack lekvár

Elkészítés :
A lisztet elkeverjük a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni, hogy a búzadara megszívja magát nedvességgel.

Egy óra elteltével a tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral, és hozzákeverjük a tejes keverékhez.

A tojások fehérjéjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd a habot hozzákeverjük a masszához.

A vajat felolvasztjuk a serpenyőben, és ráöntjük a masszát. Egy lapáttal, vagy fa kanállal folyamatosan kevergessük, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra - egy 4 főre való adag a tűzhely erősségétől függően 30 percig is készülhet!FIGYELEM! Fontos, hogy a serpenyőnk elég nagy legyen, kényelmesen tudjuk benne kevergetni a masszát!

A császár morzsát forrón, por cukorral meghintve, esetleg valamilyen lekvárral, vagy gyümölcs szörppel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: