2010. augusztus 9., hétfő

Fekete-Fehér sütemény


Hozzávalók: fekete réteghez: 15 dkg sütőmargarin,4 evőkanál cukor, 3 evőkanál kakaópor
2 tojás, 20 dkg darált keksz, 7 dkg kókusz reszelék, 5 dkg darált dió, 1-2 dl tej

Fehér réteghez: 12,5 dkg sütőmargarin, 1 dl sűrű tejföl vagy tejszín, 2 evőkanál főzés nélküli vaníliás, pudingpor, 10 dkg cukor; a tetejére: 10 dkg étcsokoládé, 1 evőkanál sütőmargarin


Elkészítés:
A fekete réteghez megolvasztjuk a margarint a cukorral és a kakaóporral. Hozzáadjuk a tojást, és addig keverjük, amíg besűrűsödik. Ekkor azonnal levesszük a tűzről, és beletesszük a kekszet, a kókuszreszeléket, a darált diót, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk. Egy Kb: 20x25 cm tepsi alján elterítjük.

A fehér réteghez kikeverjük a margarint, a tejfölt és a pudingport. Hozzáadjuk a cukrot, és könnyű krémmé keverjük, rásimítjuk a kekszes rétegre.
Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, hozzákeverjük a margarint, langyosra hűtjük, majd rákenjük a krémre.
Legalább 2 órára hűtőbe tesszük, majd fogyasztható.

3 megjegyzés:

Gizi írta...

Nagyon guszta és biztosan nagyon finom. Egyszerű recept, már viszem is és én is megcsinálom. Köszönöm.:)

Borostyán Henriett írta...

örülök hogy örömet tudtam szerezni vele!Mindig nyomon követlek téged is.Köszönöm

Vicuska írta...

Fantasztikus, ez nincs sütve? Olyan jól néz ki!