2010. április 1., csütörtök

Brownie ( amerikai duplán csokis kocka)


Hozzávalók:1 bögre (2dl) víz,22dkg vaj vagy ráma sütőmargarin,4 evőkanál keserű kakaópor,2 bögre (4dl)finomliszt(kb.25 dkg),1evőkanál szódabikarbóna,fél bögre (1 dl)natúr joghurt,2tojás,1 csomag vaníliás cukor.

Tepsi kikenéséhez:2-3 dkg vaj vagy ráma sütőmargarin.

A tetejére:12 dkg vaj vagy ráma sütőmargarin,4 evőkanál keserű kakaópor,6 evőkanál natúr joghurt,1 bögre (2dl)porcukor,1 csomag vaníliás cukor,1 bögre(2 dl)durvára vágott dió.

A vízben felforralom a vajat és a kakaót,majd a tűzről lehúzom.A lisztet a cukorral és szódabikarbónával összeforgatom az előzőekhez keverem.Ezután kerül kerül bele a joghurt a tojás és a vaníliás cukor.
Kivajazott tepsibe simítom és előmelegített sütőben közepesnél nagyobb lánggal 20 percig sütöm.
A tészta tetejére valókat a dió kivételével megmelegítem.Amikor a cukor felolvadt benne, akkor keverem bele a diót.Ezt a masszát egyenletesen a kisült tészta tetejére kenem s csak, akkor szeletelem fel a süteményt amikor ez a bevonat megszilárdul rajta.

Nincsenek megjegyzések: