2010. március 13., szombat

Csokis-Őszibarackos kevert


Hozzávalók: 24 szelethez: a tésztához: 18 dkg sütőmargarin vagy vaj, 4 tojás, 25 dkg kristálycukor, 25 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor.
Tetejére: 30 dkg konzerv őszibarack, 15 dkg tejcsokoládé, 2 csomag vaníliás cukor
A tepsi kikenéséhez: 2 dkg sütőmargarin vagy vaj, kb. 2 csapott evőkanálnyi finomliszt.
A puha (szoba hőmérsékletű) margarint először magában keverjük habosra, majd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját is. A cukrot beleszórjuk, majd habverővel intenzíven keverjük, míg kifehéredik és a cukor is elolvad benne. Ez 4-5 perc.
A lisztet a sütőporral összekeverjük, az előzőekhez adjuk, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk vigyázva, nehogy összetörjük.
Egy kb. 25x30 centis tűzálló tálat margarinnal kikenünk, kilisztezünk és a masszát egyenletesen belesimítjuk. A konzerv barackot jól lecsöpögtetjük, 1 centis kockákra vágjuk, a tésztára rakjuk, és egy kicsit bele is nyomkodjuk. A csokoládét durvára vágjuk, szintén a tésztára szórjuk.
A vaníliás cukorral behintjük, azután előmelegített sütőben, közepes lánggal (190 C-fok, lég keveréses sütőben 170 C-fok) 15 percig, majd a sütés erősségét kb. 10 C-fokkal csökkentve további 25-30 percig sütjük.
A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, végül kb. 5x5 centis kockákra vágva, langyosan vagy hidegen tálaljuk.
Tipp: sárgabarack helyett másféle konzerv gyümölccsel is készíthetjük, meggyel,sárgabarackkal, ananásszal, stb.

2 megjegyzés:

Gasztroboszi írta...

Nagyon guszta, incsi-fincsi lehet! :-) Örülök az újabb sütijeidnek!

Borostyán Henriett írta...

Szia cuki!Hát talán feléledek (újra)!Milyen gyorsan írtál!puszi