2009. november 1., vasárnap

Gumisüti


Hozzávalók: 6 db tojás, 3 csomag vaníliás cukor, 17 evőkanál porcukor, 1,5 dkg kakaópor, 4,5 csomag zselatin, 5 dl tejföl, 2 dl málnaszörp, víz

.Első réteg: 3 tojás sárgáját 1 csomag vaníliás cukorral, 5 evőkanál porcukorral habosra keverünk. 1,5 dl vízzel 2 evőkanál zselatint a tűzön simára kevergetve jól felmelegítjük. Először a zselatint adjuk hozzá a kikevert tojás sárgájához, majd a habosra vert fehérjét. Tepsibe öntjük, betesszük a hűtőbe.

Második réteg: Ugyanúgy készül, mint az első réteg, csak a tojások sárgájához 1,5 dkg kakaót is teszünk. Ezalatt megdermed az első réteg, ráöntjük a második réteget, és vissza tesszük a hűtőbe.

Harmadik réteg: 5 dl tejfölt 7 evőkanál porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral simára keverünk, 1,5 dl vizet 2 evőkanál zselatinnal tűzre teszünk, és simára keverve jól felmelegítjük. Ráöntjük a már megdermedt második rétegre, és ismét vissza tesszük a hűtőbe.

Negyedik réteg: 2 dl málnaszörpöt össze keverünk a tűzön felmelegített 2,5 dl víz, és 2,5 evőkanál zselatinnal, ezt ráöntjük a megdermedt harmadik rétegre, ismét vissza tesszük a hűtőbe, és ha megdermedt, szeletelhető.

3 megjegyzés:

Gasztroboszi írta...

Jól néz ki, nagyon érdekes!

Ottis írta...

Kukkants be hozzám :-)

Vicuska írta...

Ezt én is szoktam készíteni!