2009. augusztus 16., vasárnap

Karalábé krémleves


Hozzávalók:2 zsenge karalábé,1 krumpli,1 hagyma,1 ek olíva olaj,7dl húsleves lé,1,5 dl tejszín,só és bors.Elkészítés: A megtisztított hagymát, karalábét vágjuk kockákra. Egy lábasban melegítsük meg az olajat, a hagymát dinszteljük meg benne, majd adjuk hozzá a zöldség kockákat. Pár perc pirítás után öntsük fel a húslevessel. Főzzük a zöldségeket kb. 15 percig puhára a levesben. A levest vegyük le a tűzről, pürésítsük, majd tegyük vissza melegíteni. Kézi habverővel keverve folyamatosan öntsük a tejszínt a levesbe. A levest melegítsük át ismét, ízesítsük sóval és őrölt fehér borssal.

Nincsenek megjegyzések: