Hozzávalók:40dkg túró,4tojás,15dkg cukor,15dkg liszt,10dkg vaj,5dkg mazsola,2dl tejföl,fél citrom reszelt héja,1/2 csomag vaníliás cukor,só.Elkészítés:A túrót drót szitán áttörjük,hozzáadunk1 tojássárgáját,megsózzuk és annyi lisztel gyúrjuk össze amennyit könnyedén felvesz.Lisztezett deszkán kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk,és vastagabb metélt formára összevágjuk sós vízben kifőzzük és leszűrjük.Tűzálló edényt vajjal kikenünk:megmaradt vajat 3 tojássárgájával és 10dkg cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját a mazsolát a 4 tojás fehérjéből 5dkg cukorral vert kemény habot és a tejfölt,majd ebbe a masszába belekeverjük a kifőtt tésztát és kifajozott edénybe téve,nem túl forró sütőben megüssük.tetejét megszórjuk vaníliás cukorral és így tálaljuk.
HÚÚÚ de fincsi lehet, szívesen megkóstolnám!!!
VálaszTörlés