2009. március 15., vasárnap

Burgonyakrémleves Cipóban


Hozzávalók: 4-5 db burgonya,húsleves kocka vagy ételeízesítő.pici fej vöröshagyma,2 babér levél,2 kanál tejföl,2 dl tejszín,1-2 evő kanál liszt,1 kanál zsiradék, legjobb a kacsa zsír,petrezselyemzöld.
Elkészítés: A burgonyát meghámozom, felkarikázom, beleteszem a babér levelet, az étel ízesítőt, a felaprított hagymát és annyi vizet, ami bőven ellepi. Puhára főzöm. A babért kiveszem, össze turmixolom a krumplit, majd felengedem megfelelő mennyiségű vízzel, utána ízesítem. Ha felforrt, belekeverem a liszttel elkevert tejfölt,tejszínt a zsiradékot és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Cipóban,pirított zsemle kockával, pirított kenyérrel,nagyon finom.

3 megjegyzés:

tökmagi írta...

guszta.ügyi vagy!

Borostyán Henriett írta...

Köszi Viki.

Névtelen írta...

Nekünk is nagy kedvencünk. Én annyira engedem fel az összeturmixolt krumplit vízzel, hogy ne kelljen lisztet tenni a tejfölbe. Nagyon guszta így cipóban tálalva.