2009. március 20., péntek

Paradicsomos Káposzta


Hozzávalók:1 kg fejeskáposzta,4 evőkanál sűrített paradicsom,3 púpozott evőkanál liszt,4 evőkanál olaj,1 fej vöröshagyma,zellerzöld,3 csapott evőkanál cukor,kömény,só. Elkészítés:
A megmosott és csíkokra vágott fejeskáposztát annyi vízben tedd fel főni, hogy az biztosan ellepje. Tedd mellé a meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát és a zellerzöldet, adj hozzá sót és köménymagot is. Közben az olajból és lisztből készíts világos rántást, add hozzá a paradicsompürét, majd hideg vízzel felöntve keverd simára. Ha a káposzta megfőtt, sűrítsd be és még egyszer forrald össze. A végén a vöröshagymát és a zellert vedd ki, s a káposztát cukorral ízesítsd.

Nincsenek megjegyzések: