2009. március 15., vasárnap
Burgonyakrémleves Cipóban
Hozzávalók: 4-5 db burgonya,húsleves kocka vagy ételeízesítő.pici fej vöröshagyma,2 babér levél,2 kanál tejföl,2 dl tejszín,1-2 evő kanál liszt,1 kanál zsiradék, legjobb a kacsa zsír,petrezselyemzöld.
Elkészítés: A burgonyát meghámozom, felkarikázom, beleteszem a babér levelet, az étel ízesítőt, a felaprított hagymát és annyi vizet, ami bőven ellepi. Puhára főzöm. A babért kiveszem, össze turmixolom a krumplit, majd felengedem megfelelő mennyiségű vízzel, utána ízesítem. Ha felforrt, belekeverem a liszttel elkevert tejfölt,tejszínt a zsiradékot és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Cipóban,pirított zsemle kockával, pirított kenyérrel,nagyon finom.
guszta.ügyi vagy!
VálaszTörlésKöszi Viki.
VálaszTörlésNekünk is nagy kedvencünk. Én annyira engedem fel az összeturmixolt krumplit vízzel, hogy ne kelljen lisztet tenni a tejfölbe. Nagyon guszta így cipóban tálalva.
VálaszTörlés