A tésztához: 200200 g liszt,300300-400400 ml tej,22 db tojás,11 teáskanál olaj,csipet só,csipet cukor.
A sütéshez:kevés olaj.
Először egy tálban a lisztet a tejjel simára keverjük - a tejet folyamatosan, keverés közben hozzáadva -, majd további folyamatos keverés mellett, a többi összetevőt is hozzáadjuk. Ha teljesen sima a keverék, jöhet a következő lépés.Felhevítjük a serpenyőt - ha szükséges, pár csepp olajjal -Ha felmelegedett, annyit öntünk bele a masszából, hogy azt elterítve vékony palacsintákat kapjunk.Ha az egyik oldala megsült, átfordítjuk, és pillanatok alatt készre is sül a palacsinta.
Diós Töltelék:30 dkg darált dió,10 dkg cukor,1,5 dl tej,citrom héj,rum.
Csoki mártás:csokoládé,tejszín,rum.
Töltelék: A cukorral felforraljuk a tejet, majd a diót, citrom héjat, rumot belekeverjük. Csoki mártás: A csokit a cukorban megolvasztjuk, majd belekeverjük a többi alapanyagot.
Imádom a Gundel palacsintát!!!! Olyan jól néz ki, nagyon guszta!!!
VálaszTörlésKöszönöm Szépen Gizike nem sok időm van mostanában mert egy szív műtét előtt állok és arra koncentrálok.De azért nézlek benneteket és szeretem a Blog társaim jobbnál-jobb receptjeit.Puszi Heni.
VálaszTörlés