2009. július 1., szerda

Tiramisu



Hozzávalók:4 nagyon friss tojás, 3 csomag vaníliás cukor, 3 ek.k.cukor, 1 evő kanál martini vagy konyak,50 dkg mascarpone (natúr tejszínes krém sajt), kb.40 db baba piskóta,
a piskóta áztatásához:1 dl feketekávé,2dl kakaó de cukor nélkül. 7-8 evő kanál kristály cukor.
a tetejére:2-3 ek.cukrozatlan kakaó por.
Elkészítés:
A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk.Akkor jó,ha a cukor elolvadt,a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű.A jól lehűtött krém sajtot hozzáadjuk,majd a martinival vagy konyakkal ízesítjük.A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A baba piskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral meg a kakaóval összekeverjük.A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk,majd amikor megszívta magát,kissé lecsöpögtetve,egy rétegben tálcára rakosgatjuk.A fele krémet egyenletesen rárakosgatjuk.A többi krémet a tetejére meg az oldalára kenjük,végül kakaó port szitálunk rá.
Hűtő szekrényben kb.fél órát állni hagyjuk.

1 megjegyzés: