2009. január 7., szerda

Madártej



Hozzávalók:1 l tej 4 tojás kettéválasztva 2 evő kanál porcukor 3 evő kanál cukor2 vaníliás cukor Elkészítése:A tejet takarék lángon föltesszük egy lábosban főni.Közben a tojások fehérjéket habverővel keményre felverjük, hozzákeverünk 2-3 evő kanál porcukrot, - ki mennyire édesszájú -, és 1 tasak vaníliás cukrot.Evő kanállal a tejbe a felvert tojásfehérjéből galuskákat szaggatunk, egyszerre 4-5-öt, hogy kényelmesen elférjenek, kb. 1 perc múlva megfordítjuk őket, majd következő 1 perc múlva szűrő kanállal félretesszük a megfőtt hab felhőket egy tálba, amit rögtön fedjünk le, hogy ne essenek össze a habok. Amíg van a habból addig szaggatjuk, főzzük, félretesszük, lefedjük...Azután a tejet félrehúzhatjuk a tűzről. A tojás sárgákhoz keverjünk 3 evő kanál cukrot, egy vaníliás cukrot. A tejből tegyünk egy-két evő kanálnyit a tojássárgás keverékhez, azzal hígítsuk, és úgy öntsük hozzá a tejhez, kevergetve, hogy ne csomósodjon.Húzzuk vissza a tűzre, és állandó kevergetés mellett forraljunk rajta egyet.Végül a hab felhőket öntsük a kész tejre, és lefedve hűtsük le.

Nincsenek megjegyzések: