2008. december 21., vasárnap

Mézeskalácskáim !!!!!!!











76 dkg lisztet, 34 dkg por cukrot, 2 púpos kiskanál szódabikarbónát, 1 zacskó mézeskalács fűszer keveréket 5 dkg margarint, 4 egész tojást, 4 evő kanál mézet és az egészet jól összedolgozzuk.A tésztát kis pihentetés után kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. A süteményeket kiszúró formákkal szaggatjuk ki. Megkenjük felvert tojással, és sütőpapíron sütjük, közepesen meleg sütőben világos barnára sütjük.A díszítéshez cukor mázat használtam: 1 tojás fehérjét verjünk fel nagyon keményre, tegyünk hozzá kb. 15 dkg por cukrot és nagyon keverjük ki. Ha elkészült, elképzelhető, hogy még kemény de bepuhul nem kell félni.


1 megjegyzés: