76 dkg lisztet, 34 dkg por cukrot, 2 púpos kiskanál szódabikarbónát, 1 zacskó mézeskalács fűszer keveréket 5 dkg margarint, 4 egész tojást, 4 evő kanál mézet és az egészet jól összedolgozzuk.A tésztát kis pihentetés után kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. A süteményeket kiszúró formákkal szaggatjuk ki. Megkenjük felvert tojással, és sütőpapíron sütjük, közepesen meleg sütőben világos barnára sütjük.A díszítéshez cukor mázat használtam: 1 tojás fehérjét verjünk fel nagyon keményre, tegyünk hozzá kb. 15 dkg por cukrot és nagyon keverjük ki. Ha elkészült, elképzelhető, hogy még kemény de bepuhul nem kell félni.
2008. december 21., vasárnap
Mézeskalácskáim !!!!!!!
76 dkg lisztet, 34 dkg por cukrot, 2 púpos kiskanál szódabikarbónát, 1 zacskó mézeskalács fűszer keveréket 5 dkg margarint, 4 egész tojást, 4 evő kanál mézet és az egészet jól összedolgozzuk.A tésztát kis pihentetés után kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. A süteményeket kiszúró formákkal szaggatjuk ki. Megkenjük felvert tojással, és sütőpapíron sütjük, közepesen meleg sütőben világos barnára sütjük.A díszítéshez cukor mázat használtam: 1 tojás fehérjét verjünk fel nagyon keményre, tegyünk hozzá kb. 15 dkg por cukrot és nagyon keverjük ki. Ha elkészült, elképzelhető, hogy még kemény de bepuhul nem kell félni.
Címkék:
kalács,
mézes,
mézeskalács
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Ezek aranyosak! Egyet Putykának, egyet Apának, de hol marad Anya?
Megjegyzés küldése