2008. december 28., vasárnap

Gesztenyekocka



Hozzávalók:
A tetejére:
2 evő kanál keserű kakaópor
3-4 evő kanál kristály cukor
6 dl hab tejszín
1 csomag hab fixáló
A tésztához:
10 dkg Rama Sütő margarin
2 evő kanál keserű kakaó por
6 evő kanál finomliszt
fél csomag sütőpor
6 evő kanál porcukor
6 tojás
A tepsi kikenéséhez:
Rama Sütő margarin
finomliszt
A krémhez:
20 dkg Rama Sütő margarin
25-30 dkg porcukor
3 dl tej
1 csomag (49 g) főznivaló vanília ízű pudingpor
50 dkg fagyasztott gesztenye massza
2 evő kanál rum Elkészítése:A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk. Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, belisztezünk, és a tésztát 30 x 30 cm nagyságban rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, legkeveréses sütőben 165 °C), kb. 20 perc alatt megsütjük. A krémhez a puding port a tejben, 10 dkg por cukorral ízesítve sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha margarint először magában, majd a többi por cukorral keverjük habosra. A fölengedett, puha gesztenye masszát átpasszírozzuk, a cukros margarinhoz keverjük a hideg vanília krémmel együtt, a rummal ízesítjük. Egyenletesen a tésztára kenjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a vég efelé először a hab fixálót, majd apránként a cukrot szórjuk bele. Egyenletesen a gesztenye krémre simítjuk, a tetejére kakaó port szitálunk, és rövid időre behűtjük, hogy egy kicsit megdermedjen. Forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.Kicsit díszítettem rajta karácsony kedvéért

Nincsenek megjegyzések: