Hozzávalók:500 g fél zsíros tehéntúró,120 g búzadara,3 db tojás sárga,3 db tojásfehérje,1 db citrom héja,só,
A díszítéshez:kb 200 ml tejföl ,zsemle morzsa,porcukor.
A díszítéshez:kb 200 ml tejföl ,zsemle morzsa,porcukor.
Elkészítés:Először a túrót, a búzadarát, a tojássárgáját, valamint egy csipet sót mérjük egy edénybe. Egy fa kanállal jól keverjük össze, majd fóliával fedjük le, és hagyjuk állni két óra hosszán keresztül, hogy a búzadara felpuhuljon.Amíg puhul a búzadara, a zsemle morzsát kicsit pirítsuk meg egy serpenyőben, majd tegyük félre. Ha eleget állt a búzadarás-túrós keverék, verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, majd kis adagokban, óvatosan keverjük a túróhoz.Egy fazékban forraljunk enyhén sós vizet, és állítsuk be a lángot, hogy lobogva forrjon a víz .Vizes kézzel formázzunk gombócokat a túrós masszából, és tegyük őket a lobogó vízbe. Amint feljönnek a gombócok a víz tetejére, már jók is - kb 5 perc. (Az első gombócot vágjuk félbe, hogy biztosan átfőtte.) A kész gombócokat forgassuk át a pirított zsemle morzsában. Tejfölt a por cukorral összekeverve és leöntve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése