2009. május 3., vasárnap

Kaszinó tojás (egérke & kakaska)



Hozzávalók 8 darabhoz : 4 db tojás , 2 dkg vaj ,1/2 evő kanál mustár
A díszítéshez: 1 levél saláta ,3 piros retek , kis sárgarépa ,12 szemes bors,4szál petrezselyem zöld.
Elkészítés: A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, majd kettévágjuk. Kivesszük a sárgájukat, és azt átpasszírozzuk. A salátát megmossuk, leszárítjuk. A retket, a répát megtisztítjuk, megmossuk, a retket vékony karikákra, a répát elvágjuk kakas csőrének vágjuk. Habosra keverjük a vajat a mustárral, megsózzuk, és belekeverjük a tojássárgákat. Jól összedolgozzuk, és a krémet visszatöltjük a tojásba. Rátesszük a főtt töltött tojásokat a krémmel lefele. A retek karikákból füleket, a a kakasoknak taréjt. A retek kis gyökér része lesz a farkinca, a borsból lesz az egér szeme és orra. A petrezselyem a farktoll a szem piros arany a kakasnál.

3 megjegyzés: