Hozzávalók (kb 30 db fánkhoz)
A fánkhoz:250 g liszt,150 ml tejföl,2 g porcukor,50 g vaj,3 db tojássárga,1 csipet só
A sütéshez:olaj
A díszítéshez:barack lekvár ,porcukor
Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát - könnyebb, ha az asztalon dolgozzuk ki a tésztát.A tésztát vékony liszten kb 3 mm vastagra nyújtjuk, majd négyszögekre vágjuk , és a közepén egy hosszanti bemetszést ejtünk.Most a négyzeteket forgács alakra formázzuk úgy, hogy az egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen. Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat.A kisült fánkokat még melegen jól leporcukrozzuk. Cukrozás közben forgassuk a fánkokat, hogy minden oldalukat befedje a cukor. A kész fánkokat barack ízzel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése