Hozzávalók20 dkg kristály cukor; 25 dkg Ráma margarin; 30 dkg liszt; 1-1,5 dl víz; kevés ecet (kb. 1 teáskanál); só; 4 db tojásfehérje.
Elkészítése:A tésztához szükséges alapanyagokból vajastésztát készítünk. A tészta elkészítéséhez habtekercs formára van szükség! A vajastésztát 2 mm vékonyra kinyújtjuk. 2 cm széles csíkokat vágunk belőle, és feltekerjük a habtekercs formára úgy, hogy a csíkok kb. 1/2 cm szélesen fedjék egymást. Tojássárgájával megkenjük, forró sütőben erős lángon pirosra megsütjük. Még melegen lehúzzuk a formáról úgy, hogy tenyerünkkel átfogjuk a tekercset, és a másik kezünkkel a formát megcsavarva kihúzzuk belőle. A négy tojásfehérjét és a cukrot gőz felett keményre felverjük.Keltésztával és tejszínhabbal is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése