2009. április 27., hétfő

Tonhalkrém házilag


Hozzávalók: 2 doboz olajos tonhal konzerv (darabos), 2 kanál vaj, 1 közepes fej hagyma, só, 1 csokor metélő- vagy újhagyma, fél citrom leve,2 kanál mustár.
A zöldségeket összeaprítjuk, és a többi hozzávalóval tálas mixerben össze turmixoljuk. Pirítósra ajánlom.Nagyon finom.

Raffaelló tekercs


Hozzávalók a tésztához:
6 db tojás
1 csipet só
10 dkg porcukor
4 dkg kakaópor
1 mokkáskanál szódabikarbóna,vagy sütőpor
A krémhez:
0,7 dl víz
15 dkg kristálycukor
7 dkg margarin
12 dkg tejpor
12 dkg kókuszreszelék
3 dl tej
1 csomag vaníliaízű pudingpor
30 db meggy
Máz: 5 dkg étcsokoládé + 2,5 dkg margarin
Elkészítése:
A 6 tojás sárgáját a 10 dkg porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a 4 dkg kakaóport és a szódabikarbónát. Végül óvatosan belekeverjük a 6 db tojásfehérjéből készült kemény habot, amit 1 csipet sóval verünk fel.
Egy tégla lap alakú tepsi aljába sütő papírt teszünk, az oldalát körben margarinnal lekenjük. A kevert masszát ráöntjük a sütő papírra, és kisimítjuk, hogy téglalap alakú legyen. Előmelegített sütőben 180 fokon 8-9 percig sütjük. Tűpróba!
Ha megsült kivesszük, és a papírral együtt hagyjuk kihűlni a tésztát.
Közben elkészítjük a krémet:
A vizet, kristálycukrot és a margarint felforraljuk, 1-2 percig főzzük, majd lekapcsoljuk a gázt. Belekeverjük a tejport és a kókuszreszeléket, és hagyjuk kihűlni. Ezután a 3 dl tejben az 1 csomag vanília pudingport elkeverjük, teszünk bele 1 evőkanál étkezési keményítőpot és jó sűrűre főzzük, és ezt is hagyjuk kihűlni. Mikor már mindegyik kellő hideg, akkor mixerrel jól összekeverjük.
A tésztát megfordítjuk, és óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt. Rákenjük a kókuszos masszát, és egyenletesen elosztjuk rajta a fél meggy szemeket. Ezután feltekerjük, mint a kalácsot.
Megcsináljuk a mázat:
Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét és a margarint, kicsit hagyjuk kipárologni a vizet, majd a tekercsre kenjük ecsettel. Ezután a hűtőbe tesszük néhány órára. Utána szeletelhető.

2009. április 24., péntek

Boci Szelet


Drága Viki Barátnőmnél láttam és tényleg kapos volt.

Hozzávalók:1 tojás,11 ek olaj,15 ek liszt,11 ek cukor,2,5 dl tej,2ek kakaó,1 kk szódabikarbóna,vagy sütőpor.összekeverjük,és sütőpapaíros tepsibe öntjük. 25 dkg túró,1 tojás,1 ek búzadara,1 cs vaniliáscukor,5 ek kristálycukor.Ezt összekeverni, és a barna tésztára rákanalazni. Előmelegített sütőbe,180 fokon,kb 25 percig sütjük.


2009. április 10., péntek

Az én ünnepem.




Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok Mindenkinek.

2009. április 9., csütörtök

Hangyaboly Torta



Hozzávalók kakaós piskótához:7 tojás, 7 evőkanál kristálycukor,5 evőkanál liszt,2 evőkanál kakaó,A tepsi kikenéséhez: Ráma margarin,2 evőkanál liszt,a Gesztenye krémhez:10 dkg mazsola,0,5 dl rum.75 dkg gesztenye massza.Elkészítés:A piskóta elkészítése:A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből - fokozatosan hozzáadva a 7 kanál cukrot - kemény habot verünk. Ezután, tovább verve a habot, egyenként beledolgozzuk a tojás sárgákat is. A lisztet összeszitáljuk a kakaó porral, aztán a kakaós lisztet laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba.A tésztát egy sütő papírral bélelt torta formába simítjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. tű próbáig sütjük.A megsült piskótát kihűtjük, majd három lapba vágjuk.Az alsó lap lesz a torta alapja (a legszebb lapot válasszuk ki). Ezt félretesszük.A másik két lapot külön-külön egy-egy tálba morzsoljuk (ne túl apróra!). Ezután az összetört gesztenyét egy magas falú tálba öntjük, rászórjuk a porcukrot, hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű vajat, és turmixal sima krémet keverünk.Az egyik adag morzsolt piskótába beleöntjük a mazsolát a rummal együtt. Kissé átkeverjük. A rumos, mazsolás piskótát óvatosan a gesztenye krémbe vegyítjük.Az előkészített kerek tálat folpackkal kibéleljük, és belenyomkodjuk a gesztenyés-piskótás masszát. Amikor az egész benne van, rátesszük az egészben maradt piskóta lapot, és óvatosan rányomkodjuk. Ezután a torta tálat (amin majd tálalni fogjuk a tortánkat) a teli tál aljára szorítjuk, és egy gyors mozdulattal ráfordítjuk a tortát. (Most úgy kell kinéznie a sütinek, hogy alul a torta tál, azon egy piskóta lap, a piskóta lapon a gesztenyés töltelékből egy félgömb folpackkal beborítva.)Húzzuk le a folpackot a süteményről.A megmaradt morzsolt piskótát nyomkodjuk rá a gesztenye krémre úgy, hogy mindenütt befedje.

Szórt túrós-meggyes


Hozzávalók:10dkg ráma sütő margarin,25 dkg kristálycukor,2csomag vaníliás cukor,fél csomag sütőpor,50dkg tehéntúró,2dl tej,2tojás,40-45 dkg kimagozott meggy.
Elkészítés:egy közepes tepsit margarinnal jó vastagon kikenünk de a szokottnál erősebben,azaz a margarin háromnegyedével.A lisztet a kétféle cukorral és a sütőporral összekeverem margarinra szórom,a túrót átt törjük szitán és az előzőekre szórjuk,a tejet a tojással jól összekeverem és a túróra öntöm végül a meggyet rászórom és a maradék vajat is rá morzsolom.Előmelegített sütőbe 180° C-on 40 perc alatt készre sütöm.Tálaláskor por cukrozom.

2009. április 8., szerda

Rácsos mákos


Hozzávalók:25dkg lisztből,15dkg vajjal 13dkg por cukorral 2 tojás sárgájával tésztát gyúrunk.Kisebbik felét rácsozásra levágjuk,a másikfélét kis tepsi nagyságúra ki nyújtjuk.
Töltelék:18dkg darált mák,15dkg cukor,2dkg vaj,1 citrom reszelt héjjá,,1 1/2dl tejbe megfőzni.Kihűlt 1/2 citrom levét és 2 tojás kemény habját belekeverjük a mákos masszába rákenjük a tepsibe lévő tésztára megrácsozunk a tetejét tojással megkenjük 200° C -on sütjük kb 30 percig.

2009. április 1., szerda

Brokkoli-Krémleves-Cipóban


Hozzávalók:1/2kg brokkoli ,1 db krumpli, 1 db leves kocka .1 csipet szerecsen dió.2dl tejszín.Elkészítés:Nagyon egyszerű és gyors, csak leírni hosszú. Így lehet, hogy az is megeszi a brokkolit, aki különben nem kedveli. Egy 2 literes fazékba vizet teszek - kb egy harmadig legyen. A krumplit feldarabolom és egy leves kockával együtt megy a fazékba - felforralom és 5-10 percig főzöm. Közben megtisztítom és apróra darabolom a brokkolit. (A rózsákat és a leveleket levágom, a száráról lehúzom a külső szálkás részt és felaprítom.) Mikor a krumpli már majdnem megfőtt, belerakom a brokkolit a fazékba. A víz éppen csak lepje el, ha nem lepi el, utánatöltök kevés forró vizet. Rászórok egy csipet őrölt szerecsendiót, lefedem, felforralom, és fedő alatt lassú tűzön főzöm 5-10 percig. Utána bot mixerrel szétturmixolom. Vissza teszem a gázra és a tejszínt beleöntöm közben meg kevergetem folyamatosan,lehet reszelt sajttal tálalni Nagyon fonom tele vitaminnal.

Pék szendvics


Kelesztő tálba öntünk 2.5 dl langyos tejet, 7.5 dkg olvasztott rámát,beleszórunk 2 e,k cukrot,2 csapot e,k, sót, 1 tojást keverünk bele majd rámorzsolunk 5dkg élesztőt és ,rászitálunk 1/2 kg lisztet.Bedagasztjuk megkelesztjük és pici kifliket formázunk belőle tetejét megvágjuk és reszelt sajtot majd kockára vágott bacont szórunk rá és tepsibe rakjuk és még 30 percet pihentetjük. utána 20-30 percet sütjük 180 °C-on sütjük.A titka hogy a sorrend ez legyen és akkor BIZTOS A SIKER./ Egy kiadós laktató leves mellé tökéletes, gulyásleves , bab gulyáshoz szoktam sütni/

Pávaszem


Hozzávalók:4 tojás,30dkg cukor,25dkg ráma,2dl tejföl,30dkg liszt,1csomag vanília ízű puding por,1 csoki ízű puding por,1 puncs ízű puding por.
Elkészítés:A tojást a cukorral és a rámával habosra keverjük.Kicsinyenként a tejfölt a lisztbe kevert sütőporral hozzáadjuk,majd 3 fele elosztjuk egyik tálba a csoki puding port másikba a vaníliát a harmadikba a puncsot keverjük.2 őz gerinc sütőt ki vajazunk lisztezzünk Elsőnek a vaníliás masszát osszuk ketté erre aztán következik a csokis massza, végül a puncsos massza.Előmelegített :sütőben 200°C-on 25-30 percig sütjük.