2009. február 19., csütörtök
Kefires Lángos
Hozzávalók: 50dkg liszt,2,5dkg élesztő,1,5 dl tej, 1ek. cukor,3dl kefir,2 tojás,1 dkg só,olaj.
Elkészítés: Az élesztőt kevés cukros tejben megfuttatjuk. A kefirt a tojással, sóval és a futtatott élesztővel összekeverjük. A lisztet apránként adjuk hozzá, annyit, hogy a lángos tésztára jellemző tésztát kapjunk. A tésztát legalább 1 órára hűtő szekrénybe rakjuk, majd annyit veszünk ki belőle, amennyi lángost frissen akarunk kisütni. (A maradék tészta tetejére kevés étolajat öntve, hűtőben napokig eláll.) Étolajos vagy vizes kézzel előbb zsemléket formálunk, majd kerek formára széthúzzuk a lángosokat, és forró olajban, de kis lángon világosra sütjük. Ízesítés: só, fokhagyma, tejföl, sajt ízlés szerint.
Címkék:
kefires,
kelt tészta,
lángos
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Küldhetsz is gyorsan egyet!!! :)))
Szia Heni,
ezt a lángost édesanyámtól tanultam én is , nagyon finom!!!
Kicsit off leszek:
áruld el, légyszi, hogyan tudtad a "Magamról"-t , vagyis a profilodat úgy feltenni, hogy csak rákattintva jelenik meg a bemutatkozó szöveg...Akármit csinálok, mindig feljön a főoldalon is, pedig nem szeretném:(
Előre is köszi és üdv.!
Szia Trinity.Hát belépsz elrendezés,Magamrol és abba belépve.Megjelenités ebben a blogba és ott ne legyen pipa.puszi Heni
Köszi Heni, megpróbálom...bár szerintem én is valahogy így csináltam. Esetleg a pipa, az nem kell...Köszi!!
Megjegyzés küldése